Belgisch bier. Kempense trots.

De donkerblonde, licht gesluierde Vicus Tripel is een zacht bier met fijne bitterheid in de afdronk. Met een fruitig aroma en pittige moutsmaak is hij perfect voor gezellige avonden in fijn gezelschap. Naast zuiver water is mout een belangrijk ingrediënt van Vicus Tripel. De combinatie van maar liefst 4 moutsoorten zorgt voor de typische moutsmaak van onze Vicus Tripel. Tijdens het koken worden nog de nodige hoppen toegevoegd. Deze hop, die je prominent op ons etiket ziet pronken, zorgt voor de frisbittere afdronk.

De gisting zorgt voor de alcohol , na de gisting zijn de smaken en aroma’s in het prille bier aanwezig. Na een rijpings en  rustperiode is het bier klaar voor botteling. Na de hergisting op fles is het klaar voor consumptie.

Vicus Tripel is op z’n lekkerst tussen de 6 en 8°C, steeds uit een zuiver glas. Gezondheid!

TOON ME WAAR IK VICUS KAN PROEVEN

Vicus Scura.

Ondertussen is het donkere zusje, de Vicus Scura (Italiaans voor “donker”) op de markt gekomen. VICUS SCURA  bestaat uit 5 moutsoorten , waaronder een hogere dosis van de CARA (caramel) mouten en in het bijzonder de ontbitterde gebrande of chocolade mout . De juiste combinatie en dosis zorgen voor fijne smaken van koffie en chocolade. Daarnaast bevat de SCURA 2 hopsoorten , namelijk 1 bitterhop en 1 aromahop,  die ervoor zorgen dat er een aangename bitterheid in het bier zit. De Scura is een karaktervol , vrij droog bier met een lange afdronk met een alcoholpercentage van 7°.  Je schenkt de Scura best bij een temperatuur van rond de 10°C.

TOON ME WAAR IK VICUS KAN PROEVEN